Фото ілюстративне зі соцмереж

У Польщі запевнили, що могли збити російську ракету, яка порушила їхній повітряний простір

У неділю, 24 березня, російська ракета під час масованого обстрілу України на 39 секунд залетіла на територію Польщі. В уряді сусідньої країни запевнили, що могли її збити, якщо би вона порушила повітряний простір іще далі вглиб країни.

Про це повідомило польське видання Wiadomosci з посиланням на коментар радника міністра оборони Польщі Мечислава Бєнєка.

Російська ракета пробула у повітряному просторі Польщі 39 секунд. Вона летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 км/год. Ракета залетіла вглиб Польщі на 1,5-2 кілометри. Під час інциденту в повітря підняли дві пари винищувачів F-16 — два польські та два американські літаки.

"Зенітно-ракетна оборона, чергові пари F16 (польська й американська) встигнули би збити об’єкт. Ефектори, тобто ракети, які є у пілотів на борту, могли збити об’єкт, якби він пішов глибше та загрожував", — сказав радник міністра оборони Польщі.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш подякував США та Британії, які вирішили залишити системи протиповітряної та протиракетної оборони Sky Sabre у Польщі до кінця року.

Він також наголосив, що сьогоднішній інцидент укотре свідчить про важливість підтримки України.

Нагадаємо, що, на думку міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, далекобійні ракети Taurus допоможуть Україні у захисті своїх територій. Це змусить агресорів перемісити якомога далі логістичні бази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 13:32