Радослав Сікорський. Джерело: соцмережа X

"Змусять їх піти ще далі": у МЗС Польщі пояснили, як ракети Taurus нашкодять окупантами

На думку міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, далекобійні ракети Taurus допоможуть Україні у захисті своїх територій. Це змусить агресорів перемісити якомога далі логістичні бази.

Про це повідомляє Br24.

Сікорський у своїй заяві підтримав вимогу України щодо надання країні крилатих ракет Taurus та звинуватив Німеччину у нерішучості у доставленні нових систем озброєння до зони бойових дій. 

"Надання ракет Taurus з дальністю дії 500 кілометрів вплине на здатність України захистити себе", — заявив Сікорський в інтерв'ю німецькому виданню. 

Посадовець запевнив, що маючи крилаті ракети з інших країн, українці вже змусили росіян перемістити свої логістичні бази, такі як склади боєприпасів далеко за лінію фронту. 

"А німецькі ракети змусять їх піти ще далі", — додав Радослав Сікорський.

Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Додамо, що Україна ще торік просила Німеччину передати далекобійні ракети Taurus, адже вони можуть знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Проте канцлер Німеччини Олаф Шольці виступає категорично проти передання Києву цієї зброї. Він пояснив, що ракети Taurus — це зброя дуже далекої дії, і "те, що роблять англійці та французи в плані контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині".

Нагадаємо, раніше Велика Британія пропонувала Німеччині круговий обмін озброєннями. Лондон пропонував Берліну передати їм німецькі ракети Taurus, а в обмін на це британці передадуть Україні власні ракети Storm Shadow.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 18:57