Фото: Pixabay

У Польщі з вересня зобов’яжуть українських дітей відвідувати місцеві школи

Заступниця міністра національної освіти Польщі Йоанна Муха заявила, що з вересня 2024 року для українських дітей, які перебувають у Польщі, запровадять обов'язкове навчання. Ці зміни стосуються 50-60 тисяч школярів.

Про це пише Polska Agencja Prasowa.

Йоанна Муха запевнила, що ці зміни узгоджені з українською стороною. За її словами, кількість українських школярів, які перебувають в Польщі та не навчаються у місцевих закладах освіти, є меншою, ніж вважалося раніше.

"Міністри, які зустрічалися з нами, дуже зацікавлені в тому, щоб це зобов’язання було запроваджено в Польщі. Вони пропонують співпрацю. Ми обов'язково скористаємося такою пропозицією. Більша частина цього плану готова. Чекаємо на положення закону", — розповіла Муха.

Як інформує "Радіо Свобода", для українських дітей, які навчаються у польських школах, запровадять спеціальні уроки української мови. Для цього заплановано брати на роботу вчителів з України. Для них спростять процедуру нострифікації дипломів.

Нагадаємо, у лютому Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило, що в Україні зараховуватимуть оцінки учнів, отримані у закордонних школахЗа кордоном діти можуть вивчати лише навчальні предмети українознавчого компонента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.04.2024 01:19