Скріншот з відео

У порт Маріуполя знову зайшло судно з Росії: Андрющенко оприлюднив відео

У морський порт Маріуполя знову зайшло морське судно класу річка-море з Росії. Вочевидь, воно має вивезти до країни-агресора цьогорічний урожай соняшника.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Відповідне відео він опублікував у Telegram.

"В порт Маріуполя знову зайшло морське судно. Пришвартоване за елеватором, відверто заховано від "сторонніх очей". Факт його заходу та швартовки вдалось встановити виключно через системний моніторинг", — написав радник мера під відео.

До того ж Андрющенко зазначив, що посилене патрулювання акваторії порту російською авіацією, про яке він писав раніше у Telegram, було пов’язано саме з заходом судна цього класу.

"Клас судна (балкер якого типу, або танкер або інше) встановити за поточних умов неможливо, як і проконтролювати вивантаження або завантаження", — пояснив він.

За словами Андрющенка, в порту Маріуполя продовжується перевантаження судна річка-море, що зайшло в порт на передодні. Ще два судна класу річка-море та криголам пришвартувалися давно та стоять без руху.

"До висновків. Наша гіпотеза, що захід балкера мав тестову мету цілком підтверджується. Це може означати початок повноцінного вантажного судноплавства в Маріуполь. Пора "бавовнить". Без жартів", — додав Андрющенко.

Варто додати, що російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб. Так, у морському порту Маріуполя загарбники запустили тепловози для вирішення логістичних питань. Вони продовжують ще з літа 2022 року красти українське зерно, металопродукцію, граніт, які вивозять в Росію і тимчасово окупований Крим. А морським шляхом завозять у місто бетонні плити для будівництва своїх вогневих позицій.

Нагадаємо, 19 жовтня Петро Андрющенко заявив, що російські загарбники суднами вивозять зерно з тимчасово окупованого МаріуполяПосадовець зауважив, що рашисти завезли в порт закриті контейнери та нові бетонні конструкції. Їх, ймовірно, використають для будівництва укріплень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 18:51