Юрій Ігнат. Джерело: Командування Повітряних сил

У Повітряних силах розповіли, на яку кількість літаків розраховує Україна від союзників

Головна мета Повітряних сил Збройних сил України — повністю оновити парк радянської авіатехніки. В цьому допомагають наші західні союзники.

Про це розповів речник командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю "РБК-Україна".

"Ми не маємо прив’язуватися до якоїсь конкретики, обіцянок, перспектив, наша мета — повністю оновити парк радянської авіатехніки: літаків, вертольотів, БпЛА. Є кінцева мета — близько 150 бойових літаків. Плюс, звичайно, навчально-бойові борти", — зазначив він, відповідаючи на запитання про те, скільки винищувачів нам уже загалом пообіцяли передати наші партнери.

Речник Повітряних сил ЗСУ також схарактеризував ситуацію з тим, на якому етапі зараз підготовка наших пілотів на винищувачах F-16

"Зараз триває етап польотів з інструкторами в Данії. Але є й інші майданчики, зокрема, у США та Великій Британії", — зауважив Юрій Ігнат.

За його словами, крім літаків F-16, Україна очікує й на іншу допомогу від західних партнерів.

"Зараз наші люди проходять навчання на Patriot у Німеччині. Німеччина заявила, що буде надавати нам третю систему. Проте коли це станеться чи вже сталося, Повітряні сили не оголошують, щоби не давати ворогу зайвої інформації", — наголосив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що російські окупанти з перших днів повномасштабного вторгнення обстрілюють аеродром у Старокостянтинові Хмельницької області. Як показує практика, ця база "цікавить" рашистів чи не найбільше. Тому там зосереджена на роботі українська протиповітряна оборона.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.12.2023 13:36