Фото ілюстративне зі соцмереж

У Раді пропонують розширити коло військовозобов’язаних для надання відстрочки: про що йдеться

Дев’ятнадцять депутатів Верховної Ради пропонують парламенту звільнити від мобілізації неповнорідних братів і сестер загиблих та безвісти зниклих військових. Станом на 17:00 текст законопроекту ще не оприлюднений на сайті парламенту.

Відповідний законопроект зареєстрований на сайті Ради під №11391. Один з його авторів, депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко розповів у своєму Telegram-каналі про положення документа.

Пропонується надати відстрочку від мобілізації для неповнорідних братів та сестер загиблих та безвісти зниклих військових.

"Зараз у законі про мобілізацію вказано тільки категорія "повнорідні брат чи сестра". Тому пропоную виправити цю несправедливість і додати поняття "неповнорідний брат чи сестра. Бо зараз виходить, що мама втратила дитину, і навіть це не захищає її іншу дитину. Закликаю колег якомога швидше винести законопроект на голосування", — пояснив він.

Серед авторів документа також є голова партії та фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська (фракція "Голос"), депутат від фракції "Слуга народу" Арсеній Пушкаренко.

Нагадаємо, що в червні Кабінет міністрів України визначив умови відстрочки від мобілізації для догляду за людьми з інвалідністю. Таку роль може виконувати лише одна особа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.07.2024 18:27