Фото ілюстративне зі соцмереж

Відстрочка для догляду за людьми з інвалідністю: Кабмін визначив умови

Кабінет міністрів України визначив умови відстрочки від мобілізації для догляду за людьми з інвалідністю. Таку роль може виконувати лише одна особа.

Про це йдеться у тексті нової постанови уряду.

У документі зазначено, що "у разі відсутності інших осіб, які не є військовозобов’язаними та відповідно до закону зобов’язані утримувати осіб […], за умови наявності кількох військовозобов’язаних осіб, особа з інвалідністю I чи II групи складає заяву, де зазначає особу, яку вона обирає для здійснення свого утримання (догляду)".

Як зазначається у новому мобілізаційному законі, подати документи на отримання відстрочки відтепер можна лише раз. Водночас відмова у відстрочці може дорівнювати мобілізації.

Нагадаємо, на початку липня у "Дії" запрацює послуга електронного бронювання від мобілізації. Кабінет міністрів 7 червня підтримав дану постанову.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що від мобілізації забронювали 90% співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України.

Раніше стало відомо, що український уряд автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації для деяких громадян. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 20:21