Фото: lb.ua

У Росії оголосили в розшук главу естонського уряду та міністра культури Литви: у чому їх звинувачують

Російське міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук високопосадовців Естонії та Литви. Під санкції Москви потрапили прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, естонський держсекретар Таймар Петеркоп, міністр культури Литви та низка європейських політиків.

Про це повідомляють росЗМІ.

У російському відомстві не уточнили, за якою саме статтею розшукують урядовців, але за інформацією пропагандистських ЗМІ, щодо Каллас та Петеркопа "порушено справу про знищення та пошкодження пам'яток радянським воїнам".

Свого часу глава слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін вимагав у підлеглих перевірити дії естонської влади у зв'язку зі знесенням пам'ятника у вигляді танка Т-34 у місті Нарва поблизу кордону з Російською Федерацією.

Кого ще розшукує російське МВС

За даними джерела, окрім Каллас, Петеркопа і Кайріса, у базі розшуку опинилися понад сотня чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення пам'яток СРСР у їхніх державах.

У переліку Москви дві третини попереднього скликання Сейму Латвії, міські ради литовської Риги, Клайпеди та Вільнюса в Литві, Луцька та Рівного в Україні, мер польського міста Валбжих та заступник міністра держактивів Польщі.

Раніше повідомлялось, що міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило колишнього радника Офісу президента України Олексія Арестовича у розшук. Щоправда, не уточнюють, яку "кримінальну статтю" йому інкримінують.

До того ж 20 листопада МВС РФ оголосило у розшук українську співачку кримськотатарського походження Джамалу. Пропагандисти запевняють, що співачку звинувачують у поширенні "фейків" про російську армію. 

29 листопада стало офіційно відомо, що російський суд заочно заарештував відому українську співачку кримськотатарського походження Джамалу за розповсюдження "фейків" про російську армію. За даними російського слідства, 4 квітня 2022 року Джамала опублікувала в соцмережі на своїй сторінці запис, який "містив неправдиву інформацію про дії російської армії під час проведення спеціальної військової операції".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 16:04