Фото ілюстративне зі соцмереж

У Росії примусово відправляють на війну чоловіків, які чекають суду через відмову воювати, — ISW

Російських військових, які відмовилися воювати, примусово відправляють на фронт на Харківщину. Це відбувається замість того, щоби судити їх за відмову брати участь у бойових діях.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони зазначили, що російські війська розпочали наступ на півночі Харківської області, коли північне угруповання військ було недоукомплектоване.

За інформацією експертів, тому міністерство оборони Росії вирішило відправляти військовослужбовців, які очікують на судовий розгляд, на фронт у Харківській області, щоби посилити обмежені сили в цьому районі.

Зокрема, російське опозиційне видання "Верстка" повідомило 3 червня, що військове командування Росії розпочало примусово відправляти сотні військовослужбовців, які відмовилися брати участь у бойових діях, на фронт в Україні. У травні, зокрема, їх відправляли на північ Харківської та Донецької областей.

Російські військові утримують військовослужбовців у частинах, поки вони очікують суду за злочини, пов'язані з їхньою відмовою воювати. Потім їхні суди раптово скасовують і швидко відправляють чоловіків в Україну.

Окрім того, російська влада застосовувала фізичне насильство, щоби змусити деяких солдатів добровільно поїхати в Україну, а інших під дулом пістолета вивозили з камер і відправляли на фронт. Російська влада скасувала судові процеси над щонайменше 170 військовослужбовцями, які відмовилися воювати, та відправила їх в Україну, і що слідчі, прокурори та адвокати не знали про це.

Декілька джерел, у тому числі одне з адміністрації президента Росії, заявили журналістам, що російські військові відправляють призовників і "некомпетентних" резервістів, які підписали контракти з міністерством оборони Росії, на небойові ролі в прикордонні війська Росії, щоби звільнити досвідчених військовослужбовців для наступу на півночі Харківської області.

Нагадаємо, в березні семеро громадян Індії опублікували відеозвернення, в якому заявили, що їх змушують воювати за Росію проти України. До цього іноземців обманом схилили до підписання документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2024 07:17