Фото: Борис Надєждін. Джерело – ТАСС

У Росії відмовили конкуренту Путіна в реєстрації кандидатом у президенти

Центрвиборчком Російської Федерації відмовив Борису Надєждіну в реєстрації кандидатом у президенти. Підставою для відмови стали браковані підписи, зібрані на підтримку кандидата — їх нарахували понад 8,7% при допустимих 5%.

Про це повідомляє російська ЦВК.

Рішення було ухвалено одноголосно. На засіданні сьогодні, 8 лютого, ЦВК визнала недійсними 9147 підписів виборців на підтримку висування Надєждіна. Правдивими визнано 95587 підписів (для реєстрації необхідно 100 тисяч, здати можна було не більше 105 тисяч підписів).

ЦВК забракувала підписи померлих людей, з помилками в даних про збирачів, з помилками у підписах (не збіглися з базою МВС), зібрані членами виборчих комісій (це заборонено законом) і, на думку ЦВК, залишені не самими виборцями.

Реакція Надєждіна на рішення ЦВК

Надєждін, чий рейтинг стрімко зростав протягом останніх місяців, заявив, що не згоден із цим рішенням і оскаржуватиме його у Верховному суді: 

"Брати участь у президентських виборах 2024 року — найважливіше політичне рішення у моєму житті. Від своїх намірів я не відступаю. Десятки мільйонів людей хочуть голосувати за мене", — сказав він.

Раніше повідомлялось, що дружина російського опозиціонера Олексія Навального Юлія поставила підпис за висунення Бориса Надєждіна в президенти Росії. Щоправда, вона не прокоментувала такий свій вибір.

Як відомо, у грудні в Росії суддя Жовтневого районного суду у місті Володимир зупинила розгляд позовів опозиціонера Олексія Навального до колонії, де він утримувався. Феміда обґрунтувала своє рішення "встановленням його місця перебування".

Нагадаємо, згодом стало відомо, що Навальний перебуває у виправній колонії №3 у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 13:12