Фото: Андрій Юсов. Джерело – "АрміяInform"

У розвідці анонсували зрушення у процесі обміну полоненими

В української влади є сподівання, що процес обміну полоненими з Російською Федерацією зрушить з місця, адже робочі групи продовжують працювати та комунікувати у цьому напрямку. Це дає підстави вважати, що результатів слід очікувати вже найближчим часом.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, пише "Радіо Свобода".

"Робочі групи продовжують спілкуватися, і перемовники комунікують. Це дає підстави вважати, що найближчим часом ми все ж таки будемо мати нові результати", — сказав він.

Юсов також наголосив, що ситуація з падінням літака Іл-76 негативно позначилась на обмінному процесі, адже йдеться про категоричну позицію Росії.

"Вона була одразу оприлюднена, пропагандисти відпрацювали по методичках", — заявив Юсов.

Представник розвідки підкреслив, що українська сторона зацікавлена у тому, щоб з'ясувати оперативні обставини авіакатастрофи Іл-76 і водночас продовжувати процес повернення додому українських воїнів та захисниць, а також цивільних, котрі перебувають здебільшого у вкрай важких умовах.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що найближчим часом обмін військовополоненими між Україною та Росією все ж відбудеться. Наразі українська сторона робить все для цього.

Нагадаємо, заступниця генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло під час засідання Ради Безпеки ООН заявила, що наразі експерти не можуть встановити, чи перебували українські військовополонені на борту збитого у Бєлгородській області літака Іл-76.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 16:29