Фото: Грант Шаппс. Getty Images / Global Images Ukraine

У розвідки Британії та США є докази постачання Росії китайської зброї

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс 22 травня звинуватив Китай у постачанні або підготовці постачання Росії летальної допомоги. Вона буде використана Москвою у війні проти України.

Британського міністра цитує Reuters.

Шаппс заявив на конференції в Лондоні, що американська та британська військові розвідки мають докази того, що "летальна допомога надходитиме з Китаю до Росії та України, я думаю, що це значна подія". Проте Шаппс не надав доказів свого твердження.

"Ми повинні бути стурбовані цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би уявити себе як стримувальний вплив на президента Росії Володимира Путіна", — додав він.

Посольство Китаю в США заявило минулого місяця, що воно не давало озброєння, додавши, що "не є виробником чи стороною, залученою до української кризи". Китайькі дипломати в Лондоні не одразу відповіло на прохання про коментарі.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Китай хоче ініціювати міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній мали б розглянути справедливе обговорення всіх мирних планів.

Раніше повідомлялось, що переговори російського диктатора Володимира Путіна з китайським колегою Сі Цзіньпіном тривали 2,5 години. За їхніми результатами сторони підписали 12 документів різного характеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.05.2024 15:47