Фото: ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

У Румунії оголошували тривогу через російські дрони на кордоні з Україною

У п'ятницю, 27 вересня, у Румунії через наближення до кордону з Україною російських дронів було оголошено повітряну тривогу для жителів північної частини повіту Тулча. 

Як повідомляє Digi24, від місцевих мешканців надійшов дзвінок за номером 112 про звуки вибухів на українській території.

Громадянам було надіслано повідомлення через систему RO-Alert із рекомендаціями зберігати спокій і дотримуватися вказівок щодо самозахисту в разі падіння об'єктів.

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій Румунії наголосила, що території, які зазнають атак, розташовані на українському боці кордону, і загрози для румунської території немає. Мешканцям північної частини повіту Тулча, а також туристам, порадили не панікувати. У випадку небезпеки їх закликали звертатися за номером 112. 

Раніше, а саме 24 вересня, навпроти українського Ізмаїла на території румунської громади, що розташована на узбережжі Дунаю, вкотре виявили уламки ударного безпілотника типу "Шахед". Їх відправили на подальшу експертизу.

Знахідку вважають уламками іранського безпілотника "Шахед", який Російська Федерація використовує під назвою "Герань-2". Міністерство оборони Румунії засудило обстріли Росією української цивільної інфраструктури та наголосило, що це суперечить нормам міжнародного права.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що Україна наполягає, аби Румунія збивала російські ударні безпілотники, які загрожують її території. Керівництво НАТО має різко відреагувати на вторгнення "шахедів" у повітряний простір союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 10:54