Фото ілюстративне зі соцмереж

У Румунії стався землетрус: поштовхи відчувалися на території України

Вдень у понеділок, 16 вересня, у Румунії стався землетрус магнітудою 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи відчули навіть українці.

Про це повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

"За попередньою інформацією у Румунії стався землетрус магнітудою 5,3 бала", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами підземні поштовхи відчули у Болгарії, Молдові та Україні, зокрема в Одесі.

"Інформація про пошкодження чи постраждалих у місті не надходила", — додав посадовець.

Деякі Telegram-канали пишуть, що землетрус також відчували у Хмельницькій, Миколаївській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Черкаській та Вінницькій областях. 

мапа землетрус румунія

Фото: Telegram сторінка Геннадія Труханова

Своєю чергою у Румунському національному науково-дослідному інституті фізики Землі заявили, що магнітуда землетрусу склала 5,2 бала. За класифікацією землетрус відноситься до помірних, відчувається всіма людьми всередині приміщення, просто неба — небагатьма.

"16 вересня 2024 року о 17:40:21 (за румунським часом) в сейсмічній зоні Вранча, Бузау, на глибині 140 кілометрів стався значний землетрус магнітудою 5,2 бала", — йдеться в повідомленні.

Останній потужний землетрус з території  Румунії був зареєстрований 6 серпня 2024 року з магнітудою 3,9 бала.

Нагадаємо, 1 вересня поблизу тимчасово окупованого Росією Криму стався землетрус. Поштовхи не становили загрози для українського населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.09.2024 18:15