Фото ілюстративне. Джерело: military.com

У Румунію знову залетіли російські дрони: яка реакція Бухареста

У ніч на четвер, 24 жовтня, два російські безпілотники порушили повітряний простір Румунії. Радіолокаційні системи країни знову зафіксували два сигнали.

Про це повідомила агенція Reuters. Журналісти наголосили, що це вже третій подібний випадок за менш ніж тиждень.

Сигнали зафіксовано в південно-східних повітах Констанца та Тулча, останній з яких межує з Україною через Дунай. Попри підняті в повітря винищувачі, візуального контакту з цілями встановити не вдалося, і радари втратили їх із поля зору.

Подібні інциденти вже відбувалися минулого тижня, коли два безпілотники виявили радари, але винищувачі також не змогли їх ідентифікувати, і місця падіння об'єктів не знайшли.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чіолаку припустив, що ці події можуть бути пов'язані з кібератаками. Ситуація викликає занепокоєння на тлі регулярних падінь фрагментів російських безпілотників на територію Румунії, країни-члена ЄС і НАТО.

Інциденти відбуваються на тлі атак Москви на українську портову інфраструктуру. Особливо посилилися побоювання у вересні, коли повітряний простір Румунії та Латвії порушували російські безпілотники.

Нагадаємо, що минулого тижня генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте закликав Румунію "ефективно відповісти" на інциденти з порушення її повітряного простору. Це стосується російських ракет і дронів, які влітають вглиб країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 09:58