Фото: "Укрінформ"

У Сан-Франциско стартувала зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна

Президент США Джо Байден зустрівся з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Сан-Франциско. Зустріч проходить на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Про це повідомив Білий дім США.

Зазначається, що перемовини двох лідерів проходять у маєтку Фіолі. У перші хвилини зустрічі Байден та Сі Цзіньпін привітали один одного та потисли руки. Далі у них заплановані двосторонні перемовини. 

За інформацією Білого дому, дискусії мають бути структурованими в окремі сесії з обговоренням двосторонніх та глобальних питань. Вони стосуватимуться, зокрема, стратегічного напрямку двосторонніх відносин, відкритих ліній зв’язку між військовими.

Крім того, порядок денний також охоплюватиме широкий спектр регіональних і глобальних питань, в тому числі вторгнення РФ в Україну, конфлікт Ізраїлю та ХАМАС й ситуацію в Індо-Тихоокеанському регіоні. Очікується також обговорення ситуації з правами людини в Китаї, торговельних відносин, розвитку подій навколо Тайваню, створення справедливого середовища для американського бізнесу в Китаї.

Нагадаємо, 15 листопада президент Китаю Сі Цзіньпін прибув у США. Це його перший візит до країни за шість років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 15.11.2023 21:43