Фото: Pixabay

У Сербії заявили, що не підтримають санкції проти РФ за війну з Україною

Новий прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевич заявив, що його країна не підтримає санкцій проти Росії, а вступ до Європейського Союзу вважає стратегічною метою Белграда.

Як повідомляє Radio Slobodna Evropa, у середу, 1 травня, Вучевич розповів парламенту пріоритети свого уряду та, між іншим, зазначив, що Сербія продовжить політику утримання від санкцій. 

"Немає сумнівів, що тиск триватиме, ймовірно, посилюватиметься, але наше зобов’язання залишатися на тих же позиціях залишається", — сказав політик.

Вучевич зазначив, що повноправне членство в ЄС залишається стратегічною метою Сербії, але наголосив, що "не можна ігнорувати той факт, що процес обтяжений новими політичними критеріями". За його совами, країни Євросоюзу очікують визнання Сербією незалежності Косово, а також підтримки санкцій проти Росії, що за словами прем’єра "принизить" Сербію.

Попри те, що він назвав територіальну цілісність України непорушною, політик заявив, що Белград не підтримає санкції проти Москви.

"Сербія не може і не відмовиться від дружби з Росією, народ якої ми вважаємо братнім, як і українців. Ми чітко засудили напад Росії на Україну, але ми заявили, що не будемо приєднуватися до політики санкцій.", — сказав він.

Також він додає, що, попри розбіжності у питанні Косова, Белград прагне "будувати найкращі відносини" зі Сполученими Штатами Америки.

Нагадаємо, що у березні Александр Вучич пояснив, що мав на увазі, коли говорив про "важкі часи" для країни. Зокрема, він розповів про декілька викликів, які очікують країну вже найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.05.2024 09:46