Виступ Володимира Зеленського у перший день Глобального саміту миру. Джерело: president.gov.ua

У Швейцарії відбувається засідання другого дня Глобального саміту миру (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Неділя, 16 червня, — другий день Глобального саміту миру у Швейцарії. Сьогодні його учасники оприлюднять текст спільної декларації та схвалять загальну резолюцію.

Трансляція другого дня Глобального саміту миру доступна на Youtube-каналі Офісу президента України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що до резолюції можуть приєднатися й інші країни й після завершення саміту. За його інформацією, це готові зробити й ті держави, які з тих чи інших причин зараз відсутні у Швейцарії.

Сьогодні учасники представницького заходу фокусують увагу на ядерній та продовольчій безпеці, звільненні цивільних і військових полонених та поверненні депортованих дітей.

"Сьогодні, 16 червня, продовжуємо роботу на саміті миру. Працюємо над дорожньою картою щодо важливих питань безпеки", — написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своїх соціальних мережах.

Як відомо, головне питання на саміті миру — врегулювання війни в Україні. Відкривали перше засідання український президент та президентка Швейцарії Віола Амгерд. Вона заявила, що "мирний процес без Росії немислимий", а саміт допоможе прокласти шлях переговорів із Росією.

Нагадаємо, що, за інформацією західних медіа, в підсумковій декларації Глобального саміту миру, який триває у Швейцарії, наголосять на вині Росії, яка розпочала повномасштабну війну проти України. Це спричинило масштабні людські страждання та руйнування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.06.2024 12:55