Фото: "Вікіпедія"

У США помер продюсер "Титаніка" та "Аватара" Джон Ландау

У Сполучених Штатах Америки помер оскароносний продюсер "Титаніка та "Аватара" Джон Ландау.

Про це повідомляє The Guardian.

У виданні наголосили, що про смерть Ландау повідомив співголова Disney Entertainment Алан Бергман. Проте причину смерті продюсера Бергман не назвав.

"Джон був провидцем, який мав надзвичайний талант і пристрасть втілювати в життя деякі з найнезабутніших історій на великому екрані. Його видатний внесок у кіноіндустрію залишив незгладимий слід, і ми за ним дуже сумуватимемо. Він був культовим і успішним продюсером, але ще кращою людиною та справжньою силою, яка надихала всіх навколо", — зазначив Бергман.

У Ландау залишилася дружина Джулі Ландау, з якою він був одружений майже 40 років, а також їхні двоє синів Джеймі та Джоді.

Що відомо про Джона Ландау

Ландау народився в Нью-Йорку, його батько Еді і мати Елі також були продюсерами. Ландау навчався в Американській школі кінематографічних мистецтв в Лос-Анджелесі. На початку 90-х років був віце-президентом компанії 20th Century Fox.

Джон Ландау найбільш відомий за продюсуванням двох найкасовіших фільмів в історії: "Титанік" (1997) і "Аватар" (2009). За "Титанік" він був нагороджений премією Оскар та Золотий глобус, а за "Аватар" отримав Золотий глобус та номінацію на Оскар. Усього на рахунку Ландау понад 20 фільмів, з якими він працював як продюсер.

Нагадаємо, 2 липня у лікарні помер казахський журналіст Айдос Садиков, на якого був здійснений замах у Києві. У смерті чоловіка дружина опозиціонера Наталія Садикова звинувачує президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.07.2024 09:17