Фото: соцмережі

У Румунії знову знайшли уламки російського дрона

У п'ятницю, 4 жовтня, на території Румунії вкотре виявили уламки ударного безпілотника типу "Шахед", які впали на берег Дунаю внаслідок атак Росії на Україну.

Про це повідомили у прес-служба Міністерства оборони Румунії.

У відомстві зазначили, що уламки дрона виявили в районі Літцовського каналу, що приблизно за кілометр від Георгіївського гирла, що в дельті Дунаю.

"Група фахівців з MApN, Служби розвідки Румунії та МВС протягом цього дня обстежила вказаний периметр, звідки вилучили фрагменти безпілотника російського походження, які підлягають експертизі відповідно до законних процедур", — поінформували в оборонному відомстві.

У міністерстві додали, що досліджувана територія розташована в позаміському просторі, елементи інфраструктури не порушені.

"Міністерство національної оборони рішуче засуджує ці атаки, здійснені Російською Федерацією проти окремих об’єктів та елементів української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", — наголосили в прес-службі.

Як відомо, це не перша подібна знахідка на румунському березі Дунаю. Такі ж знахідки неодноразово виявляли в літні місяці, а також у вересні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна наполягає, аби Румунія збивала російські ударні безпілотники, які загрожують її території. Керівництво НАТО має різко відреагувати на вторгнення "шахедів" у повітряний простір союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2024 21:23