Джон Кірбі. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У США прокоментували результати виборів у Молдові та проаналізували, чи досягнула Росія успіху

Російській Федерації не вдалося досягнути успіху у своєму впливі на результати президентських виборів та референдуму про євроінтеграцію в Молдові.

Такий висновок зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. Це він сказав на закритому онлайн-брифінгу, його цитує кореспондент прес-пулу Білого дому Алекс Рауфоглу.

Зокрема, Джон Кірбі назвав результати виборів у Молдові "історичним кроком уперед" на шляху європейської інтеграції країни.

"Я попереджав минулого тижня, що Росія активно працює над тим, щоби підірвати вибори в Молдові та її європейську інтеграцію. За останні декілька місяців Москва виділила мільйони доларів на ці зусилля", — зазначив він.

Кірбі додав, що нині Росія не досягнула успіху, оскільки результати демонструють, що молдовська демократія сильна.

"Так само сильним є воля та бажання молдовського народу рухатися в напрямку європейської інтеграції", — наголосив представник Білого дому.

Посадовець акцентував, що США й надалі підтримуватимуть Молдову в захисті демократії та втіленні прагнень її народу.

Як відомо, на президентських виборах у Молдові Майя Санду отримала понад 42% голосів, а висуванець проросійської Партії соціалістів Молдови Александр Стояногло — понад 26%. Це означає, що відбудеться другий тур президентських виборів. На референдумі на підтримку закріплення євроінтеграції в Конституції Молдови висловилось 50,46% виборців — відрив складав менш як 14 тисяч голосів.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Андрій Сибіга привітав Молдову з тим, що країна проголосувала на референдумі за своє європейське майбутнє. Він заявив, що євроінтеграції України та Молдови альтернативи немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2024 20:40