Фото: ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

У США відкрили завод з виробництва боєприпасів для України

У Сполучених Штатах Америки в штаті Техас відкрили перший від початку повномасштабної російсько-української війни завод з виробництва боєприпасів. Він також буде забезпечувати потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє New York Times.

Зазначається, що підприємство вдалося побудувати менш ніж за рік. Його будівництву сприяли турецькі партнери США. Виробнича потужність заводу складатиме 30 тисяч артилерійських снарядів 155-міліметрового калібру на місяць. Відомо, що торік українські військові могли використовувати до семи тисяч таких боєприпасів за день. 

У зв'язку з відкриттям цього заводу обсяги виробництва артилерійських снарядів у США зросли майже у два рази, адже два інших заводи, які розташовані в штаті Пенсільванія, здатні випускати з конвеєра близько 36 тисяч боєприпасів на місяць. Проте у Пентагоні ставлять за мету досягти виробництва 100 тисяч снарядів на місяць до завершення 2025 року. 

Головний представник Пентагону з питань закупівель Вільям Лаплант заявив, що від початку повномасштабної війни США надали Києву понад три мільйони 155-міліметрових снарядів. Проте видання зазначає, що невідомо, чи буде достатньо лише збільшення виробництва артилерійських боєприпасів, щоб змінити результати на полі бою на користь України.

Нагадаємо, 28 травня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Чехія зібрала понад 1,6 мільярда євро на придбання артилерійських снарядів для потреб Збройних сил України. Наразі важливо, щоб боєприпаси надходили вчасно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.05.2024 13:16