Фото: Офіс президента

У США закінчуються запаси снарядів, — Салліван

Радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що у США закінчуються власні запаси боєприпасів. Причиною цьому стала військова допомога Україні.

Про це повідомляє CNN

За його словами, адміністрація Байдена після вступу на посаду виявила, що запаси 155 боєприпасів, які є стандартними для НАТО, "були відносно низькими". До того ж їх запаси зменшилися через постійну допомогу Україні у боротьбі з російськими загарбниками. Американський посадовець зауважив, що для поповнення запасів до прийнятного рівня знадобляться роки.

"Президент Байден наказав своєму Пентагону швидко працювати над розширенням можливостей США з виробництва всіх боєприпасів, які можуть знадобитися нам у будь-який конфлікт і в будь-який час. Місяць за місяцем ми нарощуємо наші можливості з постачання боєприпасів", — наголосив радник президента США.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, очільник Білого дому Джо Байден наголосив, що рішення надати українцям касетні боєприпаси було непростим, адже дискусії з приводу того, чи буде це безпечно для цивільного населення, ведуться не перший місяць. Україна давно зверталася до США з проханням надати такі снаряди, однак досі Білий дім вагався — зокрема і через те, що чимало союзників Вашингтона в НАТО відмовилися від цих боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.07.2023 23:25