Фото: Twitter

У суботу стартують масштабні навчання НАТО: де вони пройдуть

У суботу, 3 червня, починаються великі спільні навчання НАТО і партнерів BALTOPS. Вони пройдуть у Балтійському морі з 3 по 17 червня.

Про це повідомляють естонські та фінські ЗМІ.

Згідно з наявною інформацією, мета навчань — підвищити взаємосумісність і злагодженість сил союзників: країни відпрацьовуватимуть усі аспекти ведення бойових дій на морі. Навчання відбуваються під керівництвом командувача 6-го флоту Військово-морських сил США.

У заходах візьмуть участь близько 6 тисяч військових із 20 країн, 50 суден та близько 45 літаків і гелікоптерів. Це найбільші багатонаціональні навчання у Балтійському морі з 1972 року.

Нагадаємо, Україна прагне доєднатися до Північноатлантичного альянсу навіть попри негативну позицію окремих країн. Окремі члени НАТО бояться реакції Російської Федерації.

Німеччина виступає проти приєднання України до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. На порядку денному є прийняття до НАТО Швеції.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Раніше Угорщина висловила ультиматум, що не підтримуватиме вступ України до ЄС та НАТО. Причина — "угорські школи на Закарпатті опинились у небезпеці". 

Також повідомлялось, що деякі держави-члени НАТО на саміті у Вільнюсі мають намір запропонувати Україні "дорожню карту" для вступу в Альянс. Проте, Сполучені Штати разом із Німеччиною та Угорщиною виступають проти такого розвитку подій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.06.2023 13:42