Фото: НГУ

У ЗСУ назвали найгарячішу ділянку фронту

Окупанти намагаються прорвати оборону Збройних сил України на Авдіївському напрямку. Ця ділянка фронту наразі є "найгарячішою".

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону.

Противник продовжує штурмові дії з завданням заволодіти Мар'їнкою та захоплення Авдіївки.

"Штурми було відбито, втрат позицій не допущено. Тільки у районі Мар'їнки відбулося 15 штурмів. За минулу добу противник здійснив десять ударів дронами-камікадзе, здебільшого використовував БпЛА типу квадро. Найбільше дошкуляв у районі Авдіївки", — сказав він.

Під Авдіївкою росіяни також застосовують авіацію, зокрема літаки. За добу було обстріляно десять сусідніх населених пунктів. Речник наголосив, що поки не може розголошувати про просування та звільнені території.

"Тривають важкі бої, наші ударні підрозділи мають певне просування, закріплюються на досягнутому, проводять розмінування, триває аеророзвідка місцевості та завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника", — наголосив він.

Українські військові контролюють ситуацію на Авдіївському напрямку. Ворог не наближається більш як на шість кілометрів до міста на своїй техніці. За даними військовий, у місті й досі перебуває понад три тисячі місцевих жителів. Ворог намагається зробити місто полігоном для бою, проте на заваді цьому — високі будівлі, яких щодня у місті стає все менше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 17:23