Скріншот із відео Генштабу ЗСУ

У ЗСУ розповіли, яку велику кількість розвідданих окупанти отримують через соцмережі

Ворожі спецслужби отримують щонайменше 60% розвідувальних даних через соціальні мережі. Наслідки цього можуть бути трагічними.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Необдумано поширені фото та відеоматеріали про діяльність Збройних сил України стають для противника одним з основних джерел розвідувальної інформації", — йдеться в заяві.

Військові наголосили, що наслідком поширення таких публікацій може стати зрив військової операції, загибель українських воїнів і втрата озброєння та військової техніки. Своєю чергою, автори хайпових повідомлень ризикують отримати кримінальні вироки та опинитися за ґратами.

Аби вберегти себе та наблизити нашу спільну перемогу, не знімайте та не поширюйте жодної інформації про:

  • роботу засобів системи протиповітряної оборони;
  • переміщення та районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки;
  • арсенали, бази, склади зберігання матеріально-технічних запасів, а також міжнародної матеріально-технічної допомоги;
  • підприємства, які виготовляють нові види озброєнь, ремонтують техніку, боєприпаси та задовольняють інші військові потреби.

Водночас Генштаб закликав утримуватися від поширення власної "ексклюзивної" інформації щодо перебігу бойових дій або перебігу виконання бойових завдань.

"Не поширюйте таку інформацію на широкий загал до її підтвердження через офіційні джерела", — акцентував Генеральний штаб Збройних сил України.

Військові підсумували, що інформаційна тиша не дасть змоги ворогу дізнатися плани війська, збереже українські життя та наблизить нашу спільну перемогу.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки фіксують численні спроби спецслужб Росії отримати розвідувальну інформацію в Україні під виглядом діяльності представників іноземних медіа. Для збору закритих відомостей ворог використовує спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 23:29