Російський генерал Татаренко, який начебто загинув на авіабазі "Бельбек". Джерело: росЗМІ

У ЗСУ висловилися щодо чуток про начебто ліквідацію російського генерала під час удару по авіабазі "Бельбек"

У Збройних сил України немає підтвердженої інформації про те, що під час удару по авіабазі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму ліквідовано російського генерала Олександра Татаренка. Раніше такі повідомлення поширювали в соцмережах.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Вона зазначила, що удар по Бельбеку мав потужний вплив на російську армію.

"І не даремно вони самі намагаються навіть у гібридному полі продовжувати тиск і на своїх представників війська, і на своє населення. Саме вони вкидали інформацію про знищення генерал-лейтенанта, але наші джерела це не підтверджують", — наголосила Гуменюк.

За її даними, таким чином військове керівництво країни-агресора намагається спровокувати так звану "помсту".

"Знову ж таки, виправдовуючи свої терористичні дії, тому що мститися нам нема за що, вони просто ведуть проти нас терористичну війну", — зауважила вона.

Керівниця також додала, що знищення командного пункту впливає на керування авіацією в цілому, проте окупанти намагаються зобразити, що нічого нібито не змінилося.

"Вони, навіть попри ризики застосування авіації в нашій зоні відповідальності, роблячи висновки з того, що три винищувачі-бомбардувальники втратили, авіаційний розвідувальний пункт, командний пункт, тепер такий потужний удар по пункту базування, намагаються поновити бомбардування, зокрема, й керованими авіабомбами", — підсумувала Гуменюк.

Раніше російські пабліки писали про загибель десятьох росіян через удар по аеродрому, серед яких — генерал-лейтенант Олександр Татаренко.

Нагадаємо, Гуменюк також зазначала, що після знищення щонайменше трьох літаків під час удару по аеродрому "Бельбек" 31 січня окупанти шукають максимально безпечні для себе рубежі пуску. При цьому перевага Росії у повітрі зберігається, але українські сили намагаються це максимально вирівняти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 11:38