Наталія Гуменюк. Джерело: Ukraine Media Center

Росія змінила тактику після знищення літаків на "Бельбеку": у ЗСУ пояснили, в чому це полягає

Після знищення щонайменше трьох літаків під час удару по аеродрому "Бельбек" 31 січня окупанти шукають максимально безпечні для себе рубежі пуску. При цьому перевага Росії у повітрі зберігається, але українські сили намагаються це максимально вирівняти.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Очевидно вони намагаються знайти максимально безпечні для себе рубежі пуску. Вони не наближаються в ті райони, де отримали прикрий для них урок, але ми продовжуємо роботу для того, щоб авіації ворога ставало менше. Підтвердження тому — результативна робота по аеродрому "Бельбек", де мінус три літаки знову", — констатувала вона.

Водночас Гуменюк зазначила, що, попри втрату літаків, перевага Росії в повітрі зберігається, але українські сили оборони намагаються "це максимально вирівняти".

"Зокрема, і це якраз той самий урок, про який я казала, вони побоюються того, що застосування авіації на тих рубежах, напрямках і відстанях, які вони дозволяли собі раніше, для них тепер критичні. Крім того, вони скаржаться на дуже потужну нашу роботу зі знищення їхніх безпілотників. Тобто вони нарощують використання FPV-дронів, але результату це не має, тому що ми знаходимо способи протидії", — підсумувала керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України.

У тимчасово окупованому Криму 31 січня пролунала серія вибухів. Окупанти заявили про "запуск 20 ракет", які начебто вдалося збити. Своєю чергою, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук зазначив, що ЗСУ вдарили по аеродрому "Бельбек".

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав, що внаслідок удару по аеродрому Бельбек 31 січня у тимчасово окупованому Криму, ймовірно, уражено щонайменше три російські літаки, а також особовий склад ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 09:54