Фото: ілюстративне. Джерело:Pixabay

Влада розробляє програму безоплатного харчування для школярів 1-4 класів: деталі

В Україні розробляють програму гарантованого безоплатного харчування для учнів шкіл. Йдеться про дітей, які навчаються у початковій школі. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський. За його словами, цього навчального року багато школярів повернулися до офлайн навчання.

"Те, що ми обіцяли громадам, ми маємо виконати. Також створюємо програму гарантованого безоплатного харчування для дітей у початковій школі — з першого по четверті класи", — зауважив президент.

Також він наголосив, що Кабінет міністрів має чіткі доручення щодо будівництва укриттів та забезпечення шкіл автобусами. За його словами, триває реалізація програми "Безпечна школа". Йдеться про створення надійного безпекового простору для всіх учнів та учениць у всіх школах.

"Понад два мільйони дітей зможуть навчатися в базовому шкільному форматі. Ще близько мільйона дітей — у змішаному форматі: і офлайн, і онлайн. Усе це залежить від факторів безпеки. Від наявності укриттів у наших школах і загальних наших можливостей захищати життя. Але ми робимо все можливе, щоб якнайбільше шкіл усе ж могли працювати. І безпековий компонент — це фундамент нашої нової політики гарантування освітніх можливостей в Україні", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше прес-служба Міністерства освіти повідомляла, що школярі з 10 класу вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України. На уроках школярів ознайомлять із принципами управління та планування, видами озброєння та військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.09.2024 02:34