Фото: російський паблік

Удар по пекарні в окупованому Лисичанську: в адміністрації розповіли, як її використовували росіяни

У лисичанській пекарні, про обстріл якої 3 лютого повідомили російські загарбники, випікався хліб для окупаційних військ. Там загарбники також проводили наради.

Про це повідомили представники Лисичанської міської військової адміністрації та переселенці з Лисичанська у коментарі "Суспільному".

Одразу після обстрілу ватажок терористів "ЛНР" Леонід Пасічник заявив про обстріл пекарні у Лисичанську, та звинуватив у цьому ЗСУ. Він повідомив, що загинули 28 осіб. Від української сторони не було офіційних заяв.

Переселенці з Лисичанська розповіли "Суспільному", що в одному відео, яке опублікувало МНС Росії, вони упізнали заклад — ресторан під назвою "Adriatic". Він був розташований на околиці, що в бік Лисичанського нафтопереробного заводу.

Своєю чергою у Лисичанській МВА повідомили, що пекарня у цьому місці почала функціонувати вже після захоплення міста росіянами.

"Заклад, про який йде мова, окупанти використовували у своїх цілях. В ньому вони харчувались й проводили наради. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста. Її запустили, аби випікати хліб для фронту", — йдеться у заяві.

В адміністрації також повідомили, що "прильот" був в той час, як загарбники зібрались у будівлі. 

"Той список загиблих, що гуляє мережею інтернет, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, Фірсов, який в березні перейшов на сторону окупантів", — додали в МВА.

Раніше повідомлялось, що 31 грудня у тимчасово окупованому Лисичанську на Луганщині пролунали вибухи. Попередньо, відбувся "приліт" по будівлі з російськими солдатами.

Нагадаємо, 1 січня українські військові ліквідували укриття окупантів на Донеччині. Рашисти базувалися в одному з вцілілих будинків у Мар'їнці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 21:05