Фото: Харківська ОВА

Удар російської армії по Харкову: від атаки "шахедів" загинуло троє дітей (фото)

Ввечері у п'ятницю, 9 лютого, російські війська обстріляли Харків ударними безпілотниками типу "Шахед". Внаслідок ворожого удару загинули діти.

Про це у Telegram повідомив начальник Харківської військової обласної адміністрації Олег Синєгубов. За словами посадовця, від російської атаки загинуло семеро людей.

"Кількість загиблих внаслідок ударів окупантів по обласному центру зросла до семи. Серед них троє дітей: семи, чотирьох років та немовля близько шести місяців", — написав Синєгубов.

Атака армії РФ по Харкову 9 лютого: що відомо

Ввечері у п'ятницю, 9 лютого, російські війська обстріляли Харків ударними безпілотниками типу "Шахед". Сталося влучання дронів у автозаправну станцію, яка спалахнула. 

За словами мера міста Ігоря Терехова, внаслідок влучання БпЛА розлилося палаюче пальне, загорілось 14 приватних житлових будинків. Чиновник зазначив, що площа пожежі 3 700 квадратних метрів. ДСНС ліквідовували загоряння та займалися пошуком постраждалих людей. На місці також працювали усі відповідні комунальні служби. Терехов додав, що вночі було евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей.

Обстріл дронами 9-10 лютого

Російські війська ввечері 9 лютого запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що дрони були запущені з північного та південного напрямів.

Пізніше повідомлялося, що вибухи було чути у Харкові та Одесі. Надалі стало відомо, що росіяни вдарили "шахедами" по Харкову та Великому Бурлуку.

Атака дронами продовжувалася й вночі 10 лютого. Зокрема, усі БпЛА перебували в Ізмаїльському районі, напрямок руху хаотичний.

Нагадаємо, у ніч на 9 лютого російські загарбники також завдали ударів безпілотниками по цивільній інфраструктурі Зміївської громади Харківської області. Внаслідок ворожої атаки постраждав чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 07:21