Джорджа Мелоні. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Удари західною зброєю по Росії: глава італійського уряду зробила рішучу заяву

Глава італійського уряду Джорджа Мелоні виступила проти використання західної зброї Силами оборони України для ударів по території Російської Федерації. 

Слова Мелоні наводить видання Ansa.

"Я не знаю, чому Столтенберг каже щось подібне. Ми повинні бути дуже обережними. Я погоджуюсь з тим, що НАТО має зберігати свою стійкість і не повинно показувати ознак здачі", — сказала Мелоні.

Прем'єр-міністр Італії також наголосила, що є багато сумнівних тверджень щодо війни в Україні. 

"Я пам'ятаю Макрона. Раджу бути обережнішим. Важливо, щоб НАТО продовжувало зберігати підтримку України для досягнення миру", — додала вона, коментуючи слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про зняття заборони використання західної зброї для завдання ударів по Росії.

Раніше в уряді Італії відреагували на ініціативу генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга скасувати заборону на використання західної зброї для завдання ударів по військових об’єктах в Росії. Зокрема, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що зброя його держави, яка постачається Україні, має використовуватися лише всередині країни.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголошував, що країни Заходу зволікають з наданням дозволу на удари їхньою зброєю з боку України по території Російської Федерації через страх перед ядерною ескалацією. Проте російський диктатор не піде на такий крок через власне самозбереження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 07:01