Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Удари західною зброєю вглиб Росії: у Зеленського зробили обнадійливу заяву

Україна постійно наполягає на скасуванні заборони завдавати удари американською зброєю вглиб території Росії. Це потрібно, щоби вражати військові аеродроми та бази росіян, з яких вони обстрілюють українців. Цю тему неодноразово підіймали й під час саміту НАТО у Вашингтоні.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтервʼю "Голосу Америки". За його словами, є сподівання, що таке рішення західні партнери ухвалять найближчим часом.

"Усі важливі рішення, які США ухвалювали раніше, робилися дуже тихо, і цього разу буде так само", — зауважив він.

Представник Офісу президента також додав, що між лідерами США й України є розуміння щодо того, чому нам потрібен цей дозвіл.

"Усі знають, звідки йде небезпека: ракети запускають із конкретних місць", — зазначив він.

Ігор Жовква переконаний, що прогрес в цьому питанні однозначно буде, і це відчують усі вже незабаром. Цього викликає ситуація, яка склалася зараз у російсько-українській війні.

"Так само, як це відбувалося в минулому з інших питань, які ми обговорювали з адміністрацією президента США", — додав заступник керівника Офісу президента України.

Нагадаємо, сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю національному телемарафону "Єдині новини": в питанні щодо того, аби Польща збивала ракети над територією України, нічого не змінилося. НАТО й надалі дотримується чіткої позиції щодо участі своїх членів у війні України з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.07.2024 21:58