Єнс Столтенберг. Джерело: Офіс президента України

У НАТО зробили чітку заяву, чи збиватиме Польща ракети над Україною

У питанні щодо того, аби Польща збивала ракети над територією України, нічого не змінилося. НАТО й надалі дотримується чіткої позиції щодо участі своїх членів у війні України з Росією.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю національному телемарафону "Єдині новини".

"НАТО буде підтримувати Україну, і ми зараз збільшили свою підтримку, зокрема, різними системами протиповітряної оборони", — зазначив він.

За його словами, літаки-винищувачі F-16 теж є важливим в цьому контексті.

"Ми надамо й більше наземних систем протиповітряної оборони та боєприпаси до тих, які є", — запевнив Столтенберг.

Однак, відповідаючи на запитання щодо того, щоби Польща могла збивати російські ракети над територією України, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу заявив, що цього не буде.

"Політика НАТО незмінна — ми не будемо брати участь в цьому конфлікті, ми не станемо його частиною", — наголосив очільник Альянсу.

Як відомо, декілька днів тому віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив в інтерв'ю "Польському радіо", що Польща не збиватиме російські ракети, які летять у її напрямку. Таке рішення може ухвалити лише НАТО.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповідав, що Варшава розглядає пропозицію Києва збивати російські ракети, що прямують у бік Польщі, поки вони перебувають у повітряному просторі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2024 20:31