Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбан заблокував виділення допомоги Україні від ЄС на 50 млрд євро

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наклав вето на ухвалення рішення Європейського союзу щодо програми бюджетної допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Про це політик написав у соцмережі Х (Twitter).

За словами угорського прем'єра, Євросоюз повернеться до розгляду питання фінансової допомоги Україні на початку наступного року.

"Підсумок нічної зміни: вето на додаткові гроші Україні, накласти вето на перегляд багаторічного бюджету. Ми повернемося до цього питання наступного року на саміті ЄС після відповідної підготовки", написав він.

 

Cкріншот з соцмережі Х

Своєю чергою, політичний радник прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан заявив, що його країна вважає неправильним рішення ЄС щодо відкриття перемовин про вступ України до блоку.

"Позиція Угорщини залишається твердою та незмінною: ми не вважаємо Україну готовою до переговорів з ЄС. Відповідно, ми виступаємо проти початку переговорів", — написав Балаж Орбан у соцмережі X в четвер, 14 грудня.

Він також пояснив, чому прем'єр Угорщини Віктор Орбан вийшов із зали під час ухвалення рішення — нібито для того, щоб "не заважати решті 26 країн робити помилку". До того ж Балаж Орбан попередив, що розпочати перемовини буде не так вже й просто, адже держави-члени ще повинні одностайно погодити конкретні рамки переговорів.

Нагадаємо, конгрес США вирішив йти на зимові канікули без ухвалення додаткового фінансування для України. За словами речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, проти узгодження допомоги Україні до різдвяних свят виступив спікер Палати представників Майк Джонсон. Натомість у Білому домі вважають, що республіканці не повинні повертатися додому на свята, коли ще є важлива робота.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.12.2023 09:27