Герман Сметанін. Джерело: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України

Україна й Індія співпрацюватимуть в оборонній сфері: про що йдеться

У суботу, 26 жовтня, офіційні делегації України й Індії провели зустріч, на якій обговорили перспективи співпраці країн у сфері оборонної галузі промисловості. Зараз визначається проблематика та курс, за яким рухатимуться партнери.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань стратегічних галузей. Там зазначили, що в переговорах узяли участь міністр із питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін і посол Республіки Індія Раві Шанкар, а також військово-морський аташе Сантош Белліаппа.

Під час зустрічі обговорювали перспективи українсько-індійської співпраці у сфері оборонної галузі промисловості. Міністр зазначив, що Індія є стратегічним партнером для України.

"Україна відкрита до розширення географії партнерств в оборонній галузі, ми готові розглядати різні форми співпраці. На цьому етапі важливо вивчити можливості та потреби оборонних галузей обидвох наших країн, визначити проблематику та курс, яким ми будемо рухатися", — сказав Герман Сметанін.

Посол подякував українському міністру за його зусилля.

"Я вітаю пропозицію щодо розширення співпраці у сфері оборонних промисловостей та запевняю Міністра у підтримці з боку Посольства у визначенні конкретних пропозицій", — зазначив Раві Шанкар.

Нагадаємо, 19 вересня агенція Reuters повідомляла, що артилерійські боєприпаси виробництва Індії потрапляють до Збройних сил України через країни Європейського Союзу. При цьому Росія протестує, а Індія не реагує на такі постачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 08:10