Андрій Єрмак. Джерело: president.gov.ua

Україна й Угорщина проведуть відкритий діалог про двосторонні відносини: Єрмак анонсував його дату

Україна й Угорщина намагаються зміцнити відносити на двосторонньому рівні. Для цього заплановано цілу низку розмов і зустрічей політиків з обидвох сторін.

Про це повідомив сайт Офісу президента України з посиланням на Андрія Єрмака.

Зокрема, керівник Офісу президента України провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто.

Співрозмовники обговорили підготовку зустрічі, яка має відбутися 29-го січня в Ужгороді. З українського боку в заході планують взяти участь міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та очільник Офісу керівника держави.

"Ми налаштовані на відкритий діалог щодо обговорення двосторонніх відносин між нашими державами", — зазначив Андрій Єрмак.

Керівник Офісу президента України також подякував Петеру Сійярто за участь Угорщини в зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації "Формули миру", яка відбулася в Давосі.

Раніше з’являлася інформація, що Угорщина вкотре може ветувати чотирирічну програму від Європейського Союзу для України на 50 мільярдів євро. Посол України при ЄС Всеволод Ченцов назвав альтернативні варіанти, якщо таке рішення ухвалять: створення чотирирічного Фонду для України в рамках бюджету Євросоюзу, позабюджетний фонд, куди держави-члени ЄС робитимуть внески, Єврокомісія може запозичувати допомогу під свою гарантію, макроекономічна допомога, тобто періодичні запозичення від Єврокомісії під гарантії.

Нагадаємо, що в Європі одним із головних завдань вважають подолання вето Угорщини на пакет підтримки для України у розмірі 50 мільярдів євро. Заради цього Європейська комісія готова прийняти деякі вимоги Угорщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 16:07