Сергій Наєв. Джерело: Facebook

Україна може отримати ракети з дальністю обстрілу до 500 кілометрів, — Наєв

У наступних пакетах військової допомоги Україна очікує нові види зброї. Зокрема, йдеться про багатоцільові винищувачі F-16 і ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"У наступних пакетах військової допомоги Україна чекає на літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів, що дасть змогу Силам оборони України досягнути ще більших успіхів на полі бою та звільнити нашу територію від ворога", — сказав він.

За його словами, у перший місяць повномасштабного вторгнення Росії важливу роль відіграли протитанкові ракетні комплекси Nlaw, Javelin і переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, Starstreak, Piorun.

"Військові мобільних протитанкових вогневих груп із засідок знищували колони бронетехніки противника та порушували логістичне забезпечення його підрозділів. Мобільні групи протиповітряної оборони, озброєні переносними зенітно-ракетними комплексами, нищили літаки й ударні гелікоптери, знищували десант противника в повітрі", — розповів Наєв.

Звільнення Херсона стало можливим завдяки отриманню Україною М142 HIMARS і М270 MLRS, а взимку 2022 року від масованих атак рятували зенітно-ракетні комплекси середньої дальності NASAMS, IRIS-T SLM та зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, які дали змогу підвищити ефективність протиповітряної оборони до 75-80%.

"А зараз показники знищення засобів повітряного нападу противника іноді досягають навіть 100%", — сказав генерал.

Він наголосив, що Україна потребує нових засобів боротьби з ворогом для повного звільнення території.

Нагадаємо, наприкінці січня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв привітав українських захисників, які 23-го січня збили дві крилаті ракети Х-101. Одну з них українські воїни ліквідували за допомогою великокаліберного кулемета "Браунінг", а іншу — з переносного зенітно-ракетного комплексу "Перун".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.02.2024 12:55