Ракети класу "повітря-земля" CRV7. Джерело: magellan.aero

Канада може передати Україні ракети, які планувала утилізувати

Канада може передати Україні ракети класу "повітря-земля" CRV7 канадської розробки початку 1970 років. Раніше їх планували утилізувати.

Про це повідомив CBC. Журналісти зазначили, що Міністерство оборони Канади має 83 303 такі ракети, хоча деякі з них вже не мають боєголовок.

Ці ракети зняли з озброєння ще на початку 2000 років. За інформацією телеканалу, військове відомство Канади зараз розглядає питання передачі їх Києву.

Лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр також вимагав відправити ці боєприпаси в Україну на засіданні парламенту 2 лютого. За його словами, краще віддати їх Києву, ніж утилізувати.

"Замість того, щоби змусити канадців платити мільйони доларів за виведення з експлуатації цієї зброї зброю, варто віддати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", — сказав він.

CRV7 (Canadian Rocket Vehicle 7) — канадська авіаційна некерована ракета калібру 70 міліметрів зі складним оперенням, призначена для ударів по наземних цілях.

Прес-секретар міністра оборони Білла Блера також підтвердив, що уряд розглядає можливість пожертвування цих ракет.

Нагадаємо, що минув уже рік відтоді, як Канада оголосила про закупівлю для України системи протиповітряної оборони NASAMS. Однак через певні бюрократичні моменти постачання цієї зброї затрималося. За інформацією журналістів, на початку січня міністр оборони Канади Білл Блер зустрівся з послом США в Канаді Девідом Коеном, щоби попросити пришвидшити передачу Україні системи протиповітряної оборони NASAMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 08:30