Фото: armyinform.com.ua

Україна може повернути контроль над небом вже цього року, але є умова, — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що повернення повного контролю над повітряним простором — цілком досяжна мета для України у 2024 році.

На спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом посадовець наголосив, що це можливо лише за умови отримання у достатній кількості літаків F-16, дронів відповідного класу, засобів РЕБ та ракет.

"Все реалістично, і цього навчила нас війна. Якщо ми отримаємо F-16, якщо у нас будуть бойові та розвідувальні дрони  саме в цьому є важливість нашого співробітництва з Литвою,  якщо у нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це все досяжно", — пояснив він.

Очільник МЗС України наголосив, що всі ці рішення наразі реалізовуються, і "нічого безпрецедентного тут немає, нам просто необхідно отримати всі ці елементи у достатній кількості і в належний час".

"Саме над цим ми працюємо, і саме тому Європейський фонд миру є дуже важливим, він створить додаткові можливості та засоби для забезпечення цих елементів для України", — акцентував очільник МЗС.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявляв, що процесу передачі Україні багатоцільових винищувачів F-16 від Данії нічого не загрожує. Наразі усе йде за планом. Глава МЗС зауважив, що Данія дотримується свого слова і винищувачі F-16, які Копенгаген першим пообіцяв Києву, допомагатимуть українській армії захищати країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.01.2024 16:38