Урсула фон дер Ляєн. Джерело: AFP

Україна отримала черговий транш макрофінансової допомоги від ЄС: скільки грошей виділили європейські партнери

Європейський Союз продовжує фінансово підтримувати економічну стабільність нашої держави. У середу, 22 листопада, Єврокомісія перерахувала Україні черговий транш макрофінансової допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро.

Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Зараз наша підтримка України досягла 85 мільярдів євро. Буде більше. Ми запропонували 50 мільярдів євро для України до 2027 року", — зазначила вона.

Президентка Єврокомісії наголосила, що фінансова допомога від ЄС підтримала економічну стабільність України від початку великої війни.

Фото: сторінка Урсули фон дер Ляєн в мережі Х

Фото: сторінка Урсули фон дер Ляєн в мережі Х

Варто додати, що це вже восьмий транш у розмірі 1,5 мільярда євро в межах масштабної програми макрофінансової допомоги ЄС (МФД). Його мають спрямувати на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема соціальних та гуманітарних.

Нагадаємо, 20 листопада міністерство оборони США оголосили про надання додаткової допомоги Україні. Збройні сили України отримають військову підтримку на 100 мільйонів доларів. Союзники передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

США передадуть додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе Україні захистити свою територію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.11.2023 14:42