Фото: Денис Шмигаль. Джерело – kmu.gov.ua

Україна отримала третій транш фінансової підтримки від МВФ: Шмигаль назвав суму

У вівторок, 26 березня, Україна отримала 880 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду. Це третій транш фінансової підтримки в межах програми розширеного фінансування EFF.

Про це повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Глава уряду наголосив, що кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні видатки та підтримувати макрофінансову стабільність.

"Україна продовжує успішно виконувати свої зобов'язання перед партнерами. Уже готуємося до наступного перегляду програми. Вдячні МВФ за підтримку та співпрацю!" — йдеться у повідомленні Шмигаля.

Раніше повідомлялось, що рада директорів Міжнародного валютного фонду 21 березня схвалила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF. Це дозволить Україні отримати черговий транш, сума якого складе 880 мільйонів доларів.

Водночас у Фонді прогнозують, що цього року Україна зіткнеться з деякими несприятливими факторами, що може спричинити уповільнення темпів зростання економіки на 3-4% через "невизначеність щодо війни, що триває, та посилення обмежень у постачанні".

Нагадаємо, що 31 березня МВФ затвердив 48-місячну угоду для України з доступом до 15,6 мільярда доларів. Вона є частиною пакета підтримки для України на 122 мільярди доларів і спрямована на зміцнення фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.03.2024 12:04