Фото: МОЗ України

Україна отримає 50 евакуаційних автомобілів швидкої допомоги від ОАЕ (фото)

Україна отримає від Обʼєднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) 50 евакуаційних автомобілів швидкої допомоги. Перша партія авто для медиків вже прибула у нашу державу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони і здоров'я України.

"Україна отримає 50 евакуаційних "швидких" від Обʼєднаних Арабських Еміратів. Перша партія із 23 "швидких" вже доставлена в Україну!", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що передані автомобілі швидкої допомоги облаштовані кисневими балонами, кардіомоніторами, дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. У них можна рятувати людину у разі кардіогенного шоку, а також надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболення та первинну хірургічну обробку ран.

"Це саме те, що потрібно нашим медикам в тих складних умовах, в яких перебуває Україна", — зазначає міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Відомо, що передачу автівок організувала Фундація Олени Зеленської за сприяння посольства України в ОАЕ. 

Дякуємо світові за підтримку України та українців!

Фото: МОЗ України

Варто зазначити, що у жовтні президент України Володимир Зеленський і його колега з ОАЕ Мухаммад ібн Заїд Аль Нагаян провели телефонну розмову. Одним із питань розмови стала гуманітарна допомога Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Об'єднаних Арабських Еміратів Мухаммед бен Заїд хотів організувати зустріч президента України з російським диктатором Володимиром Путіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 17:25