Фото: Офіс президента

Україна отримає від Франції грант на 200 млн євро: на що спрямують кошти

Україна отримає від Франції 200 млн євро грантових коштів, які будуть спрямовані на відновлення інфраструктури. Відповідну угоду до Верховної Ради подав Кабінет міністрів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив глава українського уряду Денис Шмигаль. 

За словами посадовця, на порядку денному уряду сьогодні є декілька важливих рішень. Шмигаль заявив, що Кабмін подає в парламент угоду з Францією, яка дозволить Україні отримати 200 мільйонів євро грантових коштів на відновлення інфраструктури та економіки.

Також, як зазначив Денис Шмигаль, ухвалюється рішення, яке дозволить перерозподілити ресурси та отримати додаткові 50 мільйонів євро від Євросоюзу так само на програми відбудови України.

Франція надасть Україні грант: що відомо

Мета угоди між Києвом та Парижем —  залучити грантові кошти уряду Французької Республіки в сумі 200 мільйонів євро, які будуть спрямовані на реконструкцію та відновлення критично важливої інфраструктури. З них, за словами президента Франції Еммануеля Макрона, 60 мільйонів євро буде спрямовано на підтримку енергетичного сектору України.

Згідно з умовами підписаної угоди, ці кошти призначені для тих підприємств, які інвестуватимуть у критичну інфраструктуру, для відбудови України. Зокрема, йдеться про такі сектори, як охорона здоров’я, інфраструктура, енергетика, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво та цифрові технології.

Варто зазначити, що наприкінці червня у Європейському Союзі наголосили на потребі негайно посилити підтримку української енергосистеми. Йдеться про допомогу Україні у сфері енергетики з боку країн ЄС.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Раніше повідомлялось, що Україна отримає 18 трансформаторів від агентства США з міжнародного розвитку. Американці закупили їх для підтримки української енергомережі.

Також радник прем’єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко 30 липня заявив, що у найближчі три місяці ситуація в енергосистемі дещо покращиться і відключення світла стануть мінімальними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2024 17:11