Зенітний ракетний комплекс IRIS-T SL. Джерело: Вікіпедія

Україна отримає від Німеччини додаткові системи Iris-T: коли вони прибудуть

Цього року Україна отримає ще більше зенітних ракетних комплексів IRIS-T SL. Наступну систему Німеччина передасть уже найближчими тижнями.

Про це повідомив Bild. Журналісти зазначили, що разом із віце-канцлером Німеччини Робертом Габеком до Києва прибув Гельмут Раух — керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси Iris-T SLM.

"Три наші системи вже перебувають в Україні, і ще більше прибуде сюди цього року. Наступна — всього за декілька тижнів", — заявив Раух під час розмови з журналістами.

що відомо про систему IRIS-T SLM

Інфографіка: НВ

Як відомо, віце-канцлер Габек, який представляє партію "Зелені", прибув до Києва сьогодні вранці спеціальним поїздом. Це другий візит Габека до України після початку російського повномасштабного вторгнення. Востаннє віце-канцлер перебував у Києві рівно рік тому. Цього разу Габека супроводжує невелика бізнес-делегація.

За словами самого віце-канцлера, він хоче показати, що "Німеччина твердо стоїть на боці України доти, доки це необхідно".

"Якщо Путін досягне успіху в Україні, він продовжить війну. Тому для нашої безпеки та миру в Європі важливо, щоб Україна успішно захищала себе, і ми їй допоможемо", — заявив Габек журналістам.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Федеральний уряд Німеччини оголосив про запуск ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 12:41