Фото: Twitter Моравецького

Україна отримає від Польщі бронетранспортери Rosomak: названо кількість

Польща передасть Україні 100 бронетранспортерів Rosomak. США та країни Європейського Союзу візьмуть на себе фінансування цієї техніки.

Про це повідомив польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький у Twitter.

"Українська армія закупить у нас 100 Rosomaks, які виробляються в Семяновіце-Шльонському. Rosomaks — це топові бойові транспортери. Ця покупка буде оплачена за гроші ЄС і США", — написав Моравецький.

Що відомо про Rosomak

KTO Rosomak — колісний бронетранспортер — польський чотиривісний бронетранспортер, розроблений підприємством Rosomak S.A.. Машина є ліцензійною копією БТР Patria. Rosomak має 6-ти циліндровий двигун високого тиску з турбонаддувом Scania D1 12 56A03 PE, з максимальною потужністю 360 кВт/2100 обертів за хвилину і постійною потужністю 294 кВт/2100 обертів за хвилину. Двигун об'ємом у 11,7 л має водяне охолодження. Двигун поєднано з автоматичною коробкою передач ZF 7HP 902S Ecomat з 7 передачами вперед і однією назад.

Башта з обладнанням, двома членами екіпажу та боєкомплектом важить 2850 кг. Її висота становить лише 59,5 см, що досягається наявністю 9 оглядових перископів які приховуються до корпусу при перевезенні літаком. У башті розташована система керування вогнем, яка має денний-нічний приціл DNRS-288 компанії Kolsman і телевізійні камери II покоління TILDE FC розроблені Galileo Avionica.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що Російська Федерація провалила анонсований наступ, який тривав 80 днів. Командування ворожої армії втратило десятки тисяч мобілізованих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.04.2023 13:46