Фото: sprotyv.info

Україна посилила санкції: транзит російської нафти в Угорщину і Словаччину заблоковано

Україна зупинила транзит російської нафти через південну гілку нафтопроводу "Дружба", який йшов до Угорщини та Словаччини. Це сталось через посилення санкцій України проти компанії "Лукойл".

Про це пише Bloomberg.

"Угорська енергетична компанія та російська нафтова компанія працюють над вирішенням проблеми. Зараз в Україні склалася юридична ситуація, згідно з якою "Лукойл" наразі не здійснює поставки в Угорщину. Зараз ми працюємо над правовим рішенням", — заявив міністр закордонних справ Петер Сійярто 16 липня після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях засідання ООН у Нью-Йорку.

Міністерство закордонних справ Угорщини, Mol Nyrt, "Лукойл" і українська державна енергетична компанія "Нафтогаз" не відповіли на запит видання Bloomberg про коментарі. Міненерго Росії від коментарів також відмовилося.

Варто зазначити, що російський "Лукойл" перебував під українськими санкціями ще з 2018 року, але раніше вони були обмеженими — стосувались виведення капіталів, обмеження торговельних операцій та заборони участі в приватизації чи оренді державного майна. У червні 2024 року РНБО розширила їх, додавши, зокрема, заборону на транзит.

Нагадаємо, раніше речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі заявив, що країна-агресорка Росія попри обмеження Організації об'єднаних націй таємно постачає очищену нафту Північній Кореї. Цей факт може слугувати причиною для введення додаткових санкцій проти РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.07.2024 16:12