Фото: МЗС

Україна та Нідерланди обговорили конфіскацію російських активів, — МЗС

Глава українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з нідерландською колегою Ханке Брейнс Слот. Дипломати обговорили всеосяжну справедливість за російські злочини, включно з амбітними та швидкими кроками до конфіскації заморожених активів Російської Федерації.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі українського відомства.

Зі свого боку Дмитро Кулеба висловив вдячність Нідерландам за приєднання до коаліцій ІТ і дронів. Сторони також обговорили надання Україні додаткової військової допомоги та посилення санкцій Євросоюзу проти Росії.

"Окремою темою розмови стала підготовка до Глобального саміту миру у Швейцарії", — йдеться у повідомленні МЗС України.

Раніше повідомлялось, що держави-учасниці ІТ-коаліції завершили підписання Угоди про співпрацю. Учасниками стали Естонія та Люксембург як країни-лідери, а також Бельгія, Данія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди та Україна.

Нагадаємо, за словами начальника Управління преси та інформації Міністерства оборони України молодшого лейтенанта Ілларіона Павлюка, на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі союзники самі говорили про необхідність надати України далекобійну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.02.2024 21:22