Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Джерело: kmu.gov.ua

Україна та Словаччина підписали чотири важливі документи: про що йдеться

У понеділок, 7 жовтня, Україна та Словаччина провели міжурядові консультації. За їхніми підсумками керівники делегацій обидвох країн підписали загалом чотири документи.

Про це повідомила прес-служба українського уряду з посиланням на заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Уряди України та Словаччини уклали спільну декларацію, в якій зафіксовано ключові напрямки взаємодії: посилення політичного діалогу, побудова добросусідських відносин і підтримка суверенітету та територіальної цілісності України.

Також у документі засвідчується прогрес у реалізації трьох ключових проектів: реконструкція інтерконектора між країнами, пряме залізничне сполучення та модернізація прикордонної інфраструктури.

Другим підписаним документом став протокол про реадмісію, яким вдосконалюється алгоритм повернення громадян Словаччини та України до держав походження.

Третій документ — меморандум про взаєморозуміння між міністерствами освіти України та Словаччини.

"Йдеться про дорожню карту співпраці. Вона передбачає підтримку українських студентів і вчителів у Словаччині, пряму співпрацю між закладами освіти, співпрацю у сфері інноваційної діяльності", — зазначив Денис Шмигаль.

Четвертим документом став меморандум про співпрацю між аграрними міністерствами.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, що Україна не планує продовжувати договір про транзит газу з Росією після завершення терміну його дії. Адже в планах Києва — накласти якомога більше санкцій на країну-агресорку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.10.2024 19:33