Фото: "Вікіпедія"

Україна вперше отримає від Німеччини військові гелікоптери: названо кількість

Німеччина передасть Україні списані багатоцільові військові гелікоптери Sea King Mk41. Про це стало відомо за підсумками 18-ої зустрічі у форматі "Рамштайн".

Таку заяву зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише DPA. За словами очільника німецького міноборони, Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запчастин. Берлін також забезпечить навчання українських військових.

"Sea King — це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перше німецьке постачання такого типу", — наголосив Пісторіус.

У німецькому відомстві додали, що з початку повномасштабного вторгнення Росії загальний обсяг німецької військової допомоги Україні сягнув близько шести мільярдів євро.

Нагадаємо, Агентство Північноатлантичного альянсу з підтримки та закупівель придбає 220 тисяч 155-міліметрових артилерійських боєприпасів, частина з яких надійде Україні. Для цього було підписано контракт на 1,2 мільярда доларів.

За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, російські окупанти в спробах просунутися в Україні втратили за два місяці війни понад 54 тисячі солдатів. Москва відправляє на загибель 400 своїх військових в обмін на 1 квадратний кілометр української землі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 23:27